RASSOULI

“Ceea ce am portretizat în picturile mele cu femei, este ceea ce eu simt a fi putere feminina. Mult mai mult decât faptul de a ma bucura de o simpla frumusețe, eu urmaresc sa exprim sensibilitatea si stralucirea care izvoraste din interiorul esentei feminine. “

Freydoon Rassouli este un artist vizionar, cunoscut pentru stilul sau unic pe care l-a denumit Fusionart. El combina misticismul Orientului cu tehnicile artistice ale Occidentului. Fusionart aste o invitatie de a trai, vizualiza si exprima ceea ce salasluieste in interiorul nostru. El a inceput sa picteze de la o varsta frageda, fiind inspirat si incurajat de unchiul sau, care era un mistic sufi.

In continuare am selectat cateva dintre gandurile sale, profund inspiratoare in viziunea mea.

“Procesul creatiei este rezultatul sincronizarii energiei noastre cu Universul. In momentul in care experimentam Intregul si il recunoastem, devenim constienti de faptul ca nu suntem decat Energie Creatoare Divina.”

“Picturile mele sunt inspirationale pentru ca ele permit observatorului sa experimenteze puncte de vedere si perceptii infinite. Ele nu sunt abstracte, deoarece reprezinta de fapt ceva ce este mult mai real decat ceea ce ochii nostrii pot vedea. Ele ofera privitorilor sansa de a fi inspirati, conducand propriile lor perceptii dincolo de simturi.”

“Toate lucrurile sunt conectate intr-o tesatura cosmica. Pentru mine, interactiunile dintre partile unui intreg sunt mult mai importante decat partile propriu zise. Din aceasta cauza imi place sa pictez miscare fara obiecte care se misca, actiune fara jucatori si dans fara dansatori.”

“Eu lucrez in mod intuitiv. Cand pictez sunt lipsit de ganduri, si totusi constient. Simt ca prezenta eterna din interiorul meu – sinele, este precum un medium care transporta si scoate la iveala aspecte de care eu nu sunt constient.”

“Pentru a reusi sa creez, imi las la o parte mintea si nu recurg nici la amintiri. Imi folosesc inima in acelasi mod in care un explorator isi foloseste compasul. Astfel ea ma calauzeste pentru a gasi urmatorul loc in care pensula si vopseaua vor poposi.”

“Pentru a reusi sa cream ceva care sa-i inspire pe ceilalti oameni, este necesar sa ne umplem inimile cu dorinta si entuziasm. Pentru  a face aceasta, trebuie sa ne oprim in a-i imita pe altii si sa avem curajul de a ne dedica propriei noastre viziuni.”

“De cand am inceput sa pictez din inima, lucrarile mele poarta un sentiment de unitate, inlocuind judecata cu un discernamant mult mai intuitiv si ofera o bucurie autentica.”

“Atunci cand imi urmez inima, finalizez pictura rapid, fara sa ma blochez incercand sa-mi dau seama ce sa fac in continuare.”

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt